Dessa laxsnurror är mycket enkla fast fina att titta på samt goda att äta 🙂 och kan varieras i det oändliga.
Exemplet på bilden är med pepparrotsost och ruccola.
Så hur gör man en enkel fredagssnack/förrätt på detta?
- skärbräda modell större
- plastfolie
- 400g skivad rökt lax (så stora och regelbundna skivor som möjligt
- 1 paket pepparotsost
- en näve ruccolasallad
Ta plastfolien och lägg på skärbrädan. Ta laxen och lägg skivorna lätt omlott på plastfolien så laxen bilder ett täcke ungefär i storlek med din skärbräda (gärna lite mindre).
Bre din fyllning på – jämt över hela ytan bortsett från ett par cm på bortre långsida.
Fördel sallad i önskad mängd över samma yta.
Ta nu tag i plastfolien på närmsta långsidan och börja rulla ihop lax med fyllning (men utan plasten i) mot bortre långsida. När allt är ihoprullad till en lång korv kan du försegla paketet med plasten och lägga i kylen några timmer tills du behöver den (om du gör den en stund i förväg), annars går det jättebra att ta bort plastfolien direkt och skiva laxkorven i 2 cm breda skivor och ställa på högkant för servering.
Smaklig måltid