hello

Lucka 10 – Är botten nådd?

Vi har tidigare pratat om vad som krävs för att klara av att hantera ett beroende på egen hand. Vi kallar det Den självläkande människan. En av de 10 förutsättningar som krävs för att få till långsiktig förändring är att faktiskt ha nått dagen D. Dagen då du inser att NU RÄCKER DET, JAG KAN INTE LEVA SÅ HÄR!

Vissa kallar detta för att kapitulera, vilket för andra låter otäckt. Som att ge upp. Men det är faktiskt som att ge upp, att ge upp sitt drogande. Men det handlar inte om att ge upp livet, utan faktiskt helt tvärtom. Att vara villig att ge upp drogen för att hitta tillbaka till livet.

En drog, oavsett vilken, kan verkligen sätta klorna i en och ta över ens liv totalt. Att även socker kan göra det är inte något som alla tänker på, men om du är sockerberoende så vet du precis.

Jag, Frida, mötte min D-dag när jag insåg att jag skulle sluta mitt jobb och därmed kunna gå hemma och dra i skåpen ett helt år med full lön. Jag insåg för det första att jag skulle gå upp enormt i vikt, och att jag helt enkelt aldrig skulle klara av att stå emot på egen hand. Jag valde då att gå en sockeravgiftning och fick en chock när jag insåg vilken kontrollförlust jag hade över socker OCH alkohol. Och det sista hade jag inte ens fattat förrän jag kom på kurs. Jag är idag SÅ tacksam för att jag bestämde mig för att åka på den där kursen. Även om jag hade nått min D-dag så hade det i mitt fall inte räckt, jag behövde kunskap och verktyg för att komma vidare.

Vi märker tydligt på våra klienter om inte har “kapitulerat” att de har svårt att hålla sig nyktra. De har helt enkelt bakdörren öppen, och då är det svårt att helt hitta motivationen att avstå.

Har du nått din D-dag? Om du gjort det så fundera på vad du ska göra härnäst som främjar din plan och hälsa framåt. Om inte, ja då är du antingen inte redo eller så kan du boka ett kostnadsfritt 30 min samtal så vägleder vi dig med vad du vill göra med ditt liv och ätande framöver.

Här kan hitta alla andra adventskalenderinlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg