På helgens sockeravgiftningskurs fick deltagarna på lördagskvällen roa sig i köket med att laga maten.
på kvällens meny stod
Tacos med het salsa och guacamole
Kycklingköttbullar
broccolipesto, broccolisalad m kalkonbacon, fetakräm och ugnsrostad pumpa
Det är såååå roligt att se deltagarna gå igång i köket tillsammans i sina nya bekanskaper och eftersom många hade scorat högt på candida var det fokus på mejerifritt så långt det går. Al mat under helgen var mejerifri bortset från fetakrämen och broccolipeston i lördagens meny.
och där recepten beskrev användande av grädde användes i stället kokosgrädde.
Ett recept som inte har hittat fram på bloggen än är broccolisalladen som blev oerhört uppskattat, varför den kommer här. Detta fick jag tips om från Skånes bästa Annika Lindborg och kommer från början från Helene Kjellin.
Smarrig broccolisallad
- 2-4 portioner god som tillbehör eller som egen måltid
- 2 stånd färsk broccoli á 250g
- 3/4 – 1 dl majonnäs
- 1 tsk balsam vinäger
- 2 msk rostade solroskärnor
- 8-10 skivor kalkonbacon
- Supersalt och peppar
Rosta solroskärnor i stekpanna
Strimla bacon och stek.
Skär av broccolistammen och dela på broccolibuketterna i bitar.
Blanda majonnäs och balsamvinäger, broccolibuketter, solroskärnor, bacon och smaksätt efter tycke och smak med supersalt och peppar.
Låt gärna stå och dra ett par timmar före servering.
Om du känner med dig själv att du också behöver ta tag i det där med sockret och misstänkar att du har ett beroende med i bagaget, passa på att boka in dig på nästa 3 dagars kurs som blir i november. Vi har i nuläget 8 platser till förfogande, så först till kvarn.