Äääälskar röror – det är ofta det som förgyller måltiden. Här i det Schönska hemmet finns det som oftast någon form av röra med till maten. Ibland som egen förrätt, men oftast som del i en huvudrätt.
Röror är lätta att servera utan bröd – det är bara att ta till med endivesallad eller hjärtsallad. Perfekta båtar att fylla med alskens goda smakar.

Eller så lägger man en klick direkt på salladen eller till köttbiten.
En absolut favorit är en avokadoröra på :
- 2 x avokado
- 100g feta
- ½ finhackat rödlök
- och för krämighet kan man då ta i en sked yoghurt eller majonäs.
En annan är tonfiskröra på:
- 1 burk tonfisk (i vatten)
- 2 skivade salladslök
- 2 hårdkokta ägg
- ½ pressad citron
- en klick majonäs
- salt och peppar
Här om kvällen hade vi en bit rökt lax som behövde hanteras och det föranledigade att jag fixade till en snabb förrätt till 4 personer.
På en bädd av spenat och ruccola lade jag tunt skivad avocado (½ per person) och en klick röra gjort på
- 150g Rökt lax
- 1 msk fint riven pepparrot
- ½ rödlök
- 1 dl majonäs
- pressad ½ citron
- salt & peppar
Om du har färskost med pepparrot går den att byta med majonäsen och pepparroten ovan.
Här finns länkar till lite andra röror som vi gärna äter
Och om du vill hitta mer sockerfri inspiration så kolla gärna här