Igår kväll blev det en väldigt enkel rätt med pinklax som gjordes i ugnen.
Den tog under 30 minuter från början tills den var redo att servera.
Till laxen tog jag (till 5 personer)
- 800g pinklax (= 8 x 100g bitar)
- ett paket spenat (200g)
- 5 dl grädde (40%)
- 100g riven permesan
- 1 tsk salt
- 2 tsk torkad citrongräs (urtekram)
- 1 tsk torkad korianderblad
Lade spenaten i ugnsfast form, hällde på grädde. Lade på den tinade fisken och på med kryddor
Sist fördelade jag den rivna parmesan över fisken. In i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.
Under tiden firren låg och passade sig själv i ugnen rev jag ett blomkålshuvud på grova sidan av rivjärnet och tog 1 tsk Supersalt på.
Smälte 50g smör i stekpanna, pressade i 2 vitlöksklyftor och lät steka lite lätt först. Hällde sedan i blomkålen och lät steka på medelvärme med lätt omrörning då och då, tills den var glänsande och lätt gyllene.
Delade 2 mogna avocados som jag hackade grovt och blandade med 1/2 dl cypriotisk yoghurt, 1 liten bit finhackad lök och några dropper limesaft.
Smaklig måltid