Ugnsbakad pinklax med smörfräst blomkålsris och enkel avocadoröra

Igår kväll blev det en väldigt enkel rätt med pinklax som gjordes i ugnen.

Den tog under 30 minuter från början tills den var redo att servera.

Till laxen tog jag (till 5 personer)

  • 800g pinklax (= 8 x 100g bitar)
  • ett paket spenat (200g)
  • 5 dl grädde (40%)
  • 100g riven permesan
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad citrongräs (urtekram)
  • 1 tsk torkad korianderblad

Lade spenaten i ugnsfast form, hällde på grädde. Lade på den tinade fisken och på med kryddor

Sist fördelade jag den rivna parmesan över fisken. In i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.

 

Under tiden firren låg och passade sig själv i ugnen rev jag ett blomkålshuvud på grova sidan av rivjärnet och tog 1 tsk Supersalt på.

Smälte 50g smör i stekpanna, pressade i 2 vitlöksklyftor och lät steka lite lätt först. Hällde sedan i blomkålen och lät steka på medelvärme med lätt omrörning då och då, tills den var glänsande och lätt gyllene.

Delade 2 mogna avocados som jag hackade grovt och blandade med 1/2 dl cypriotisk yoghurt, 1 liten bit finhackad lök och några dropper limesaft.

Smaklig måltid

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg