hello

Plocka svamp och gott att göra med zucchini

Vandring i skogen och Zucchini som huvudnummer till middag

Vilken härlig söndag. Solen sken från blå himmel efter en lördag med dagsregn. Redan 7.30 satt maken och jag i bilen och åkte ut till vårt svampställe. 4 timmar i skogen gav fin utdelning både med spännande svampar vi aldrig sett förut, och de vi lätt känner igen som trattisar, karl-johan svamp och kantareller.

Vi plockade inte “främlingarna” men lod dem stanna kvar att välkomna andra besökare till skogen, hi hi.

Väl hemma blev det att rensa och förvälla. Vi fick 4 liter trattisar och en liter Karl-Johan till frysen och utöver det en fin liten kantarellmacka till förrätt på söndag kväll.

Man behöver inte göra det så komplicerat. Förvälla och sedan steka i en klick smör och kryddat med lite supersalt och vitpeppar. Att äta på ett gott fröknäcke – och förrätten är perfekt.

Vi hade också skördelycka i den egna trädgården och fått mycket Zucchini i år. Därmed också mycket funderingar kring vad vi kan göra med allt detta.

Zucchiniplättar från vår kokbok är ju ett givit kort som funkar bra till frukost och som plan B mat.

Svarvad zucchini i stället för mjölpasta är också enkelt att ta till, men sedan då?

Vi hade ramlat över en bit fårytterfilé som vi tänkte grilla. Till det dök det uppenbara – getost – upp i våra tankar.

56kilo gav ett bra förslag – zucchinipaket med bredbar chevre. På kostdoktorn.se hittade vi en trevlig sallad med grillat zucchini och smulad chevre. Lite chevre är gott – då måste mycket chevre ju vara mycket gott (eller hur det nu är).

I alla fall – gott blev det.

Allt som allt en söndag värt att minnas fullt med friskfaktorer som; lugn vandring i skogen, glädjen i att hitta saker, nyfikenhet – vad är det vi hittat, mysig stund med svamprensning och god musik och avslutande med gemenskap runt matlagning och måltid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg