hello

Tipsa din lokala butik om Sockerchecken

Nu har Sockerchecken lanserats runt om i Sverige. Det är en märkning av alla livsmedel i en butik, för att vi enkelt ska se hur mycket socker en produkt innehåller.

Målsättingen är enkel, de vill vara ett självklart val för konsumenten i sin ambiton att vara medveten om sin och familjens konsumtion av tillsatt socker. Enligt Folkhälsomyndigheten i Sverige så kostar enbart fetman och dess följdsjukdomar omkring 70 miljarder varje år, detta på grund av högre vårdkostnader och förlorad produktion. Detta kan ändras med kunskap om matens innehåll.

Läs mer här: https://www.sockerchecken.se/

Vill du ha detta i din butik? Prata med dem! Om de verkar intresserade kan vi hjälpa till att sälja in det. Om vi lyckas, får du 1000 kr att handla för i webshopen för att du hjälpt till att sprida kunskap om socker till folket. Maila oss på info@levasockerfri.se om du har tips.

1 reaktion på ”Tipsa din lokala butik om Sockerchecken”

  1. Hej! Bra initiativ! Jag har visserligen inte hört om någon butik verkar intresserad, men jag har skickat mejl till Coop Vallaplan och Hemköp Ryd och puffat på dem. Inget svar dock …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg