hello

Allt hänger ihop

Det kan inte sägas för många gångar

Allt hänger ihop och för att vi ska kunna läka, måste vi hamna i ett läge där vi faktiskt mår bra.

Och det är mycket i livet som påverkar oss vilket lätt kan få oss att ge upp innan vi ens börjat. Men vi får inte glömma att vi faktiskt har stora möjligheter att avgöra vad av allt detta som ska tillåtas få inflytande på vårt mående.

Jag vet att det är ett stort pussel med många pusselbitar men det kan vi väl se som en utmaning i stället för ett hinder – eller hur ??  Precist som när vi ger oss i kast med 1000bitars pusslet på en sommaräng med 10 nyanser av grönt på köksbordet hemma.

Mitt pussel började med pusselbiten (läs diagnosen) IBS och genom mycket eget detektivarbete håller jag nu på att sätta ihop ett pussel av många av de bitar jag nämner i filmklippet. Pusslet blir nog aldrig helt klart men jag tänker att 80/20 regeln bör funka. Om jag gör 80% rätt så kan jag nog tillåta mig att slarva de sista 20% där jag verkligen inte orkar ta tag eller anser att det tar för mycket av min energi.

Konsten i att lägga pusslet bra är att veta vilka bitar som verkligen är stommen och vart jag kan slarva – och jag gisser att det är olika för var och en av oss – helt baserat på hur vi har det i vår arv, miljö och epigenetik

Även fast kosten är en pelare i min problematik och där jag måste jobba aktivt så finns det andra viktiga faktorer för mig kopplat till tex. rörelse, andning och kroppshållning.

Vet du vilka bitar du har att jobba med i din hälsas pussel?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg