BUSENKELT: Ceasarsallad dressing

2016-05-29-18-23-02

Gör din egen Ceasarsallad dressing.

  • 2 dl olja (här kan du faktiskt tillåta dig att använda smakrik olivolja)
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 pressat vitlök
  • 3-4 finhackade sardeller i olja (eller några cm sardellkräm)

Såhär gör du:

  • Hacka sardellerna eller pressa ut sardellkrämen i en bunke (gärna smal med höga kanter).
  • lägg även i vitlök, senap, vitvinsvinäger och äggulor.
  • Vispa ihop.
  • Droppa sedan lugnt i ca 1,5 – 2 dl olivolja och avsluta med 1 – 2 dl riven parmesan.
  • Smaka eventuellt av med salt och peppar.

20160809_184520

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Varukorg