Det finns inga köttbullar som smakar lika bra som de nystekta OCH färskt hemmagjorda. Problemet med hemmagjorda köttbullar är dock att de ju är lite omständliga och tidskrävande att få till med smet som ska röras och rullas för att sedan stekas.
Tidigare gjorde vi alltid en stor sats som vi då stod och stekte halva kvällen för att sedan låta svalna och frysa in – men uppvärmda köttbullar från frysen är jo bara inte lika goda som de alldeles färska nystekta.
Så här kommer mitt tips till ständig tillgång till goda nystekta hemmagjorda köttbullar – detta kräver:
- Tillgång till relativt stor frys
- brickor som tål frysas
- bakplåtspapper
- köttbullesmet (ditt eget recept är säkert det godaste som finns)
- Gör din köttbullesmet
- lägg bakplåtspappret på brickorna
- rulla köttbullarna och lägg på brickorna
- ställ brickorna i frysen så köttbullarna blir styckfrysta.
- När de väl är frusna – lägg i portionsförpackningar i frysen (eller bara några stora påsar) och ta upp önskad mängd när du vill ha nystekta köttbullar.
Smält smör i stekpannan och stek de frusna (råa) köttbullarna på medelvärme. Voila – färska nystekta hemmagjorda köttbullar i ett nafs.