Pumpa är billig mat och det finns så mycket roligt att göra med den. Min favorit är den lättillgängliga butternutpumpan som kan användas på otaliga sätt både som soppa eller mos samt ugnsbakade i kuber, bitar, skivor och även hasselback.
En riktig favorit vi har just nu är spröda pumpapizza, där pumpan skivas och bakas som små minipizzor, med lite fetaost och rosmarin. Perfekt till påskbordet. både som eget tugg på buffén eller som tillbehör till lammet
Det här behöver du till ca en plåt med pizzor:
- 1 butternutpumpa
- 150 – 200g fetaost
- 1 näve färsk rosmarin
- olivolja
- Salt/peppar
Och såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader
Skiva pumpan från smala toppen och ne mot breda basen. Gör skivorna ca 0,5 cm tjocka och sluta när du kommer till kärnhuset
lägg skivorna på en ugnsplåt. Pensla generöst med olivolja och salta
Lägg pumporna i ugnen 20-25 minuter så de får färg på kantarna
Smula under tiden fetaosten och blanda med rosmarin.
När pumporna har fått bra rostad färg på kantarna tas de ut ur ugnen och fördel lite röra ut på var av pizzorna
Ställ därefter pizzorna in i ugnen igen nu med grill i några minuter till fetaosten och har fått lite rostad yta.
Ta ut ur ugnen och lägg upp för servering