Förrätt med en av havets stora läckerheter – Pilgrimsmusslan

Om ni inte testat pilgrimsmusslor än, så har ni fortfarande något gott som väntar !

Det kostar en slant, men är väl värd det. Jag brukar titta efter dem i fiskdisken när jag veckohandlar på söndagen. Då finns de ofta till halva priset på grund av kort datum (fiskdisken är stängd måndagar) och då brukar jag slå till.

Denna gång fick jag 5 stora och en liten stump för 45 kr, som jag tillagade som liten lunchrätt i måndags. Maken fyllde på med lite helgrester efteråt, men jag stod mig på detta till middagen (var dock hungrig när middagen väl stod på bordet…).

Till förrätt/liten lunchtallrik till 2 :

  • 6 – 8 pilgrimsmusslor
  • saft och skal från 1 lime
  • salt, peppar
  • ruccola sallad
  • rökig olivolja

Lägg musslorna i en påse tillsammans med limesaft och skal och låt dem rimma i kylen 30 – 60 minuter.

Plocka ut musslorna och låt dem rinna av. Salta och peppra

Lägg smör på het stekpanna och halstra musslorna kort på båda sidor (de ska INTE vara genomstekta)

Lägg upp sallad på tallriker och lägg musslorna på salladsbädden när de är klara. ringla över olivolja (gärna rökig) och servera direkt.

mums säger jag…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg