Det är fortfarande kallt ute, men vi kan alla börja ana våren och värmen som borde vara precist runt hörnet. När jag drömmar om sommar så ser jag varma lata sommardagar framför mig och på kvällen samlas vi ett gäng och grillar och umgås.
Jag kan lova att vi i sommar kommer vara storkonsumenter av aubergine och kommer tillaga mycket röror och grillat med dem. Något gott att göra redan nu kan vara grillad och marinerad aubergine.
Som tillbehör till 4 personer :
- 2 små eller 1 stor aubergine
- salt
- 1 dl olivolja
- 1 msk färsk hackad oregano
- saften från 1 pressad citron
- 1 pressad vitlöksklyfta
- (evt en liten gnutta honung)
Börja med att skiva auberginen i 0,5 cm tjocka skivor på den långa leden.
lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
Salta och låt ligga 15-20 min
torka av vätskan med hushållspapper
pensla med olivolja och salta
lägg i ugnen på 225 grader i 20 minuter eller till de börjar få en rostad yta
Under tiden blandar du ihop olja, citron, oregano och vitlök i en påse där auberginen ska få plats sedan.
Ta ut ur ugnen, låt svalna ett par minuter och lägg sedan de rostade aubergineskivor i påsen med marinaden.
låt marinera i 20 – 30 minuter.
Ta ut ur påsen och lägg upp i skål för servering.
Smaklig måltid – detta funkar till det mesta du kan hitta på att grilla i sommar 🙂