Maarit Larsson som har en arbetsplan för hållbarhet i livet genom oss på LevaSockerfri, har ett stort driv och önskemål om att dela med sig av sina lärdomar och hon kommer synas här framöver, både som gästbloggare och matskribent. Om du vill följa henne specifikt så hittar du henne på instagram som livetsomsockerfri
Först ut här är hennes fantastiska fisksoppa som hon fick till en kall vinterdag när hon stoppade huvudet i kylen och letade inspiration bland råvarorna. Receptet kommer även återfinnas på vår receptsida ihop med alla våra andra recept.
Fisksoppa Kajsa Varg (gjort av Maarit Larsson)
Ingredienser för 2 portioner:
- 2 cm finhackad purjolök
- 1/2 tsk hackad röd chili, fryst
- 1 skivad scarlottenlök
- 4 st skivade brysselkål
- 4 buketter hackade blomkål
- 2 finhackade tomater kvist
- 2 stora champinjoner grovt hackade
- 2 laxfiléer (tinade går fortast)
- 2 torskfiléer (tinade går fortast)
- 1 dl tinade räkor
- 5-7 dl grädde
- Vitpeppar, salt, dill, pressad citron
Tillvägagångssätt:
- Bryn grönsakerna till önskad mjukhet i olivolja.
- Lägg i fisken och häll på så mycket grädde att det täcker allt
- Smaka av med kryddor
- Låt puttra ca 5-8 minuter
- Lägg upp soppan i två tallrikar och garnera med räkor
Smaklig måltid önskar båda vi och Maarit