hello

Friskfaktorer

Vilka faktorer jobbar du med i vardagen som håller dig på vägen mot att förverkliga dina drömmar? Vet du vad som hjälper dig och vad som stjälper dig (utom det självklara att äta drogmat eller avstå från drogmat).

Det finns otroligt många små saker du kan göra i vardagen som antingen stödjer dig i ditt tillfrisknande eller som drar dig i en riktning som gör att du avviker från det hållet du egentligen vill gå. Som hunden här ovan som gör vad den kan för att få dig att avvika från stigen du går på.

Visste du tex att din kroppshållning eller sättet du andas på kan vara en friskfaktor om du jobbar aktivt med det? Att jobba aktivt för en bättre sömn, eller skapa struktur och trygghet i vardagen? Båda dessa är också viktiga friskfaktorer.

Alla är vi olika och just den vägen du går på – den är din! har du sällskap av en stark och styrande djävul på axeln eller en skällande röd hund? Då blir det svårare att hålla riktningen.

Och som cheshirekatten svarade Alice när de träffades i underlandet och Alice bad om vägvisning:

Alice : Vilken väg ska jag välja?

Katten: Vart är du på väg?

Alice : Det vet jag inte?

Katten : Nämen, då spelar det ju inte heller någon roll vilken väg du väljer. Ta vilken som

Du väljer vilken stig du går på och allt du gör under dagen hjälper dig antingen att hålla god hastighet framåt – eller så gör det att du stannar till en stund, att du kanske avviker och ramlar ner i ett dike.

Det som gör att du stannar på stigen och håller riktningen – det är dina friskfaktorer. Och jag lovar att du har fler än du vet.

Om du inte redan läser självhjälpsboken – lär dig leva sockerfri, så rekommenderar vi dig att göra det nu under ledigheten. Du köper boken här, och vill du hellre lyssna på den så finns den även som ljudbok. Du hittar enkelt länk till ljudboken här

Passa också på att ladda ner arbetsboken. Den är gratis och du hittar den här

Sist men inte minst – känns det övermäktigt, och du vill ha stöd att kartlägga just dina friskfaktorer så du vet var du ska lägga ditt krut – så bokar du en sådan kartläggning. det tar 90 minuter av din tid och ger dig mängder av insikter till hur du ska jobba vidare för att ta dig dit du vill.

Kartläggning bokar du här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg