Glutenfri fläskpannkaka

posted in: Middag, Recept | 1

Ibland är det ont om ideer till matlagningen och då är det enkelt att dra till med fläskpannkaka. Basingredienserna är sådana vi som oftast har hemma :

Till 5 personer :

  • 6 ägg
  • 500g keso
  • 1 dl grädde till pannkakan
  • 1.5 msk fiberhusk
  • salt, peppar
  • 2 paket Bacon
  • ett par näver Riven ost

Såhär gör du :

Börja med att slå ihop ägg, keso, grädde, fiberhusk salt och peppar med en stavmixer. kör så det blir en helt slät smet.

Klipp ner bacon i stekpanna och stek till önskad grad av knaprighet.

Lägg baconet i botten på en ugnsform. Dryssa över en näve riven ost och bre ut pannkakssmeten över det. Sluta med att dra resten av osten över.

Sätt in i mitten i 225grader varm ugn i ca 20 minuter tills pannkakan har fluffat till sig och blivit gyllene i ytan.

Jag tycker om att ha stuvade champiginoner till. Det gjorde jag på:

  • 250g champignoner
  • en klick smör
  • salt, peppar
  • pressad vitlöksklyfta
  • lite glutenfri soya.

Först stekte jag svampen i smör tillsammans med den pressade vitlöksklyftan. sedan hällde jag på grädde och soya och lät det koka in till krämig konsistens.

Servera med lite trevliga grönsaker. T.ex spenat och tomat som här. Smaklig måltid

 

Träffar: 0

close

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.