hello

Lucka 6 – Insikter

Vi har tidigare skrivit om Den självläkande människan och vad som krävs för att du på egen hand ska kunna bemästra ett sockerberoende.

Ditt första steg är att inse att du har ett problem, att socker/mjöl/mejeri/processad mat har tagit överhanden och att du inte längre styr intaget.

Denna process kan vara oerhört tuff, och kantad av SKAM över att inte lyckas fixa detta på egen hand. Men tro mig, om du försökt halva ditt liv så kommer inget mirakel att ske helt av sig själv. Du behöver hitta verktyg att ta tag i det, och dessa verktyg är olika för oss alla.

Jag (Frida) har vetat länge att socker varit ett problem som skapat kontrollförlust hos mig. Jag har smugit med vad jag ätit, det är det nog faktiskt ingen som vet än idag, och mest ljugit för mig själv faktiskt. Men det var först efter att jag gått på avgiftning hos Bitten Jonsson som jag förstod vidden av mitt missbruk. Jag åkte dit för att få en spark i baken och fick jordens käftsmäll när jag förstod att jag dessutom bytt drog och börjat tulla på spriten. Jag lovar, den insikten och skammen är än värre att få i ansiktet.

Men det var även insikten som räddade livet på mig. Jag fattade där och då att om jag inte gjorde något åt detta så skulle jag vara förlorad inom kort. Mitt äktenskap hade havererat och barnen hade hamnat i kläm. Jag hade precis sagt upp mig från jobbet och skulle starta igång eget företag och det hade jag aldrig orkat om jag inte tagit chansen att starta om på nytt.

Att få insikt kan även kallas att kapitulera. Ett ruggigt ord för alla oss duktiga flickor som kan lösa allt på egen hand. Men så länge du tror att du kan lösa ett sockerberoende på egen hand kommer du inte vidare. Det har jag verkligen sett och lärt mig de senaste 5 åren.

Så, har du insikt i hur din problematik ser ut, och skulle du kunna tänka dig att göra något åt det?

Det är ett väldigt bra (och nödvändigt) första steg på din resa till ett friare liv.

Kolla här för alla luckor i adventskalendern

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg