Förre lördag var 16åringen och jag på äventyr i Norrköping där vi åt på det lokala tapasstället La Uva. En av smårätterna vi valde var just en chevre lindat i kallrökt skinka (antar det var serrano) och med rostade pinjenötter. Både satt och ummande och åhhhade över denna och vi bestämde att detta måste vi testa hemma också.
Som sagt – så gjort, så denna helg testade vi att göra det själv både fredag och lördag som tillbehör till grillat kött.
På Lidl hittade jag en pefekt ost att använda. Fyrkantig och med “skal” på alla 6 sidor
Denna packade jag ut ur pappret och lindade med parmaskinka, (parma för att det var det jag hade hemma).
Först använde jag 2 skivor för att täcka runt på det långa hållet och sedan 2 skiver bredvid varandra för att tacka på det breda hållet, och sedan var den redo för grillen!
Rostade även lite pinjenötter på torr stekpanna, ungefär 35g till en ost, att lägga på vid servering
Då det var dags att grilla lade jag osten på i indirekt värme ca 5 minuter och sedan direkt på grillen 15 sekunder på varje sida. Då blev skinkan spröd och osten varm och rinnig inuti, men höll ihop inuti parmaskalet.
Ingredienser som tillbehör eller snacks till 2 personer
En (1) ost som ovan (150g Brique le Chevre)
4 skivor parma- eller serranoskinka
35g pinjenötter
Gör som beskrivet ovan – mitt resultat såg ut såhär
YUMMY….
Åh, det låter ljuvligt gott! Tack så mycket för tipset. 🙂