hello

Råmarinerad Lax i hjärtsallad

Soyamarinerat lax

Fina portioner som behöver ätas med kniv och gaffel om inte dina salladsblad är tillräckligt skålformade. Denna rå-marinerade lax serverades med en otroligt god ingefärspesto. Du avgör hur stark den ska vara 🙂

Ingredienser till förrätt till 4 personer eller lite mer till 2 uppdelas här i 3 delar

LAXEN

  • En bit sushilax (180 -190 g)
  • 1 msk tamarisoya
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 8 salladsblad (hjärt eller gem)

INGEFÄRSPESTO

  • ca 4 tsk färsk riven ingefära (mild smak)
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka hackad basilika
  • ½ tsk salt

RÅMARINERADE GRÖNSAKER

  • 1/4 fänkålsstånd
  • liten bit rödkål (ca40g)
  • 1 liten morot
  • 1,5 msk pressad citron
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt

Så här gör du

  1. Börja med ingefärspeston
  2. Mixa alla ingredienser till peston till en grynig röra i en matberederare eller med stavmixer
  3. Som nästa steg – marinera grönsakerna
  4. Ansa och finstrimla fänkål och rödkål.
  5. Skala och finstrimla moroten också
  6. Blanda marinad av citronsaft, olja och salt
  7. Blanda grönsaker med marinad och låt det stå minst 15 min innan servering
  8. Skiva laxen tunt (mindre än 0,5 cm tjocka fårde gärna vara)
  9. blanda tamarisoya och sesamfrön
  10. 5 minuter innan servering – lägg ihop lax och marinad
  11. Servering : Fördela grönsakerna i salladsbladen. Lägg på laxen och toppa med lite ingefärspesto.
  12. Ha ingefärspeston med till bordet. Den kommer du vilja ha mer av till laxen när ni äter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg