Fina portioner som behöver ätas med kniv och gaffel om inte dina salladsblad är tillräckligt skålformade. Denna rå-marinerade lax serverades med en otroligt god ingefärspesto. Du avgör hur stark den ska vara 🙂
Ingredienser till förrätt till 4 personer eller lite mer till 2 uppdelas här i 3 delar
LAXEN
INGEFÄRSPESTO
RÅMARINERADE GRÖNSAKER
Så här gör du
- Börja med ingefärspeston
- Mixa alla ingredienser till peston till en grynig röra i en matberederare eller med stavmixer
- Som nästa steg – marinera grönsakerna
- Ansa och finstrimla fänkål och rödkål.
- Skala och finstrimla moroten också
- Blanda marinad av citronsaft, olja och salt
- Blanda grönsaker med marinad och låt det stå minst 15 min innan servering
- Skiva laxen tunt (mindre än 0,5 cm tjocka fårde gärna vara)
- blanda tamarisoya och sesamfrön
- 5 minuter innan servering – lägg ihop lax och marinad
- Servering : Fördela grönsakerna i salladsbladen. Lägg på laxen och toppa med lite ingefärspesto.
- Ha ingefärspeston med till bordet. Den kommer du vilja ha mer av till laxen när ni äter