
Maarit bjöd sin familj på denna fina senapskyckling nyligen. Man och son hänger med på Maarits utvecklingsresa men har inte själv några sockerberoenden. Oavsett inställning så rapporterade familjen att denna rätt var “slicka-rent-tallriken-gott”, vilket vi får säga är gott betyg 🙂
Receptet nedan är till 4 personer
- 4 kycklingfiléer, tinade
- 2 msk smör
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk supersalt
- 2.5 dl kokosmjölk (garant)
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap (sockerfri)
- 1 pakt bacon, ICAs extra fina alpspånsrökta
- 1 rödlök, hackad
- 5 st champinjoner,, finhackade
- 1/2 blomkålshuvud delat i små buketter
- 2 st blomkålsknippen, delat i mindre buketter
Och du gör såhär
1. Stek kycklingfiléerna i smöret, salta och peppra efter smak. Stek runt om.
2. Häll över kokosmjölken, grädden och senapen. Låt puttra i ca 10 minuter.
3. Medan kycklingen puttrar klipp baconet i mindre bitar och knaperstekt dem. När baconet nästan är färdigt häll i löken och champinjonerna och låt dem fräsa med en stund.
4. Lyft över baconmixen till kycklinggrytan. Försök att inte få med så mycket fett.
Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
Under tiden ångkoka du broccoli och blomkål.
5. tycker man att en kycklingfilé blir för stor så dela dem i 4-5 bitar och lägg tillbaka dem i grytan.
6. Lägg upp lite broccoli och blomkål på en tallrik. Toppa av med en kycklingfilé eller ca 4 kycklingbitar. Häll över lite sås.
Smaklig måltid