hello

Behandling i Linköping

Att komma till oss på LevaSockerfri är som att landa i en liten bubbla där du kan skaka vardagens måsten och bekymmer av dig. Oavsett om du lägger in dig en vecka eller om du kommer på vår primärbehandling i flera steg så hamnar du i fina omgivningar som ger dig lugn.

OMGIVNINGARNA PÅ LEVASOCKERFRI

Omgivningarna på LevaSockerfri

Här får du avkoppling och härliga vyer över det lokala vattendraget Stångån.

Det finns promenadstråk runt ån och ljusspår i skogen på andra sidan

Du kan även njuta av utespa, 38 grader och sitta där på kvällen

BOENDET PÅ LEVASOCKERFRI

Delat kök som användas när du lägger in dig

Separata bäddar under enkla förhållanden

MATEN PÅ LEVASOCKERFRI

INSIKTSFULL FRIHET

Hitta Lugnet och landa i dig själv.

Sluta låta maten styra

Vad vill du med livet

Vem vill du vara för dig själv och andra

GEMENSKAP

Ensam är inte stark och i gemenskapen du hittar här

med behandlare och andra klienter på LevaSockerfri

får du igenkänning, medkännande och förståelse

För att alla ska ha möjlighet att få hjälp har vi skapat möjligheten till att du kan få en individuellt anpassad behandlingsplan över en längre tidsperiod.

Det är ett bra sätt att säkra att vi finns till hands för dig löpande under din utvecklingsprocess, för bästa möjliga resultat för dig.


BEHANDLING ÖVER 1, 2 ELLER 3 ÅR


Under den perioden vi kommer överens om gäller för just din behandling, så ger vi dig stöd och support genom individuellt anpassad behandling som innehåller allt du kan tänkas behöva.

Nedan ser du exempel på olika typer av innehåll som vi kan sätta ihop för dina individuella behov

Hos oss hittar du unik gemenskap med dina andra kursdeltagare och hittar även alla andra LevaSockerFri deltgare i egen Facebook grupp, som ger dig möjlighet att vid behov få snabb kontakt med likasinnade såväl som coacher och terapeuter inom programmet. Vissa delar träffas vi för i grupp och andra delar hanterar vi interaktivt i vardagen, som tex individuella samtal och webinarer.


EKONOMI


Lägg upp din behandlingsplan på 1, 2 eller 3 år – Du kan starta närsomhelst – Vi anpassar din uppstart efter dina behov och följer med dig hela vägen

En typisk räkneexempel på arbetsprogram över 2 år kan totalt kosta ca 30 000 kr – 40 000 kr. Om du tex. lägger upp ett räntefritt lån hos Human Finans brukar kostnaden för 2 år under dessa förutsättningar i genomsnitt landa någonstans runt 1500 kr i månaden, något som är överkomligt för många i stället för att behöva lägga ut en klumpsumma.

Priset ovan är enbart ett exempel och behandlingen kan både bli dyrare eller billigare beroende på vad just DU behöver för hjälp för DIN personliga förändringsresa och tillfrisknad. Tillsammans med dig lägger vi just DIN plan.

  Nånstans i livet är det många som upplever att livet inte blev som det var tänkt, att det mest kretsar kring tallriken och inte kring att faktiskt leva ett fritt liv. Det kan vara riktigt svårt att göra en förändring i livet själv, men i grupp blir styrkan desto starkare.

  Tillsammans kan vi lyfta dig så du lär dig att leva livet i stället för att äta det. Med Levasockerfri behandling i Linköping får du stegvis kunskap om kost, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för ett friskt liv.


  Gemenskap och trygghet i en egen bubbla


  Våra utbildningar i flera steg varvas mellan arbete i grupp på plats i Linköping och arbete med dig själv hemma. På plats här får du gemenskap, kunskap och individuell hjälp i naturskön miljö med utsikt över Stångån. Tanken är att du ska kunna landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett fritt liv – utan drogmat, mentala spärrar och orkeslöshet.

  Sedan fortsätter du kartläggning och arbete med dig själv i din hemmamiljö och ni sammanstrålar åter en tid senare på de nästa steget i utbildningen


  Ubildning i upp till 4 steg


  Du jobbar i en strukturerad utbildning som kan byggas över 4 steg

  1. Kunskap om beroende och du lär dig att jobba med verktyg runt maten
  2. Vi pratar erfarenheter, tittar på känslohantering och verktyg för att bryta negativa mönster
  3. Vi dyker ytterligare ner i känslor och känsloverktyg, tittar på skam och medberoende
  4. Samla ihop dina verktyg, hur fortsätter du jobba med ditt tillfrisknande framöver

  Mat och boende ingår


  Hos oss erbjuder vi fritt boende för att du ska ha möjlighet att bara koppla av och inte behöva tänka på hur du ska ta dig och hur du ska undvika drogmat på kvällen. Allt finns serverat hos oss och du behöver bara vara dig själv. Sköna kläder, sängkläder och ev badkläder är allt du behöver. 

  All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan. Spartanskt boende ingår ju också och rekommenderas för bästa resultat. Detta är helt unikt hos oss och fördelen är att du inte behöver lägga dyra pengar på hotell, du har stöd hela vägen och du lär känna dina kurskamrater, som till stor del kommer vara din livlina både under och efter avslutat kursprogram.

  Det finns även möjlighet till SPA-bad.

  Du kommer då till oss i Hjulsbro Linköping och tillsammans med max 3 andra deltagare, med samma typer av utmaningar som du har, påbörjar du din väg till ett liv utan din drog.

  Du kliver in i en bubbla där du för en vecka kan glömma bort vardagen och lägga dess krav och förväntningar på hyllan en stund.

  Under veckan kommer du genomgå behandling som varvas mellan föreläsningar, coachande samtal, eget arbete med kartläggning och förståelse av dina egna beteenden – och självklart bygger du med vår hjälp upp din egen handlingsplan för närmsta tiden när du kommer hem.

  Beroende på deltagare så skräddarsys innehållet men behandlingen kan innehålla följande delar:

  • Kunskapsbyggande, föreläsningar, diskussioner och eget arbete
  • Funktionsanalys med kartläggning (SUGAR, IDS100 m.m)
  • Coaching (med bas i NLP och MI,motiverande samtal)
  • Uppstart på biokemisk reparation
  • Verktyg för matplanering
  • Matlagningskurs
  • Mindfulness
  • Handlingsplan för hemkomst, anpassat efter dina förmågor och livssituation
  Varukorg