hello

Stekt blomkålsris

Igår var en konstig dag. M åkte in för operation av armen som han bröt i torsdag. Nu är han hemma igen – utan gips – men med en arm som är ihopsatt med en skruv och som han inte får använda alls de närmsta 2 veckor. Får se hur det ska gå.

Det är konstigt det här med inställning. Vi funderade inte alls på konsekvenserna av operationen – bara att han då skulle kunna skippa gipset. Att läkarna sedan tycker att M ska hålla arm och hand still i 2 veckor var helt utanför vår föreställningsvärld. – Och ingen bilkörning de närmsta 6 veckor – vilket lägger en hel del på mig då vi har en hel del resande fram för oss med 2 x besök till DK, en trip till Skåne och en till Uppsala. Och jag som inte tycker om att köra bil i mörkret.

Men så har jag ju fått något nytt att bita tag i och lära mig, så inget ont som inte bringar något bra med sig 🙂

En annan ny sak jag gjorde igår var att sno ihop ett jättegott blomkålsris. Till middag skulle vi ha ugnsstekt kyckling kryddat med lika delar ingefära och salt och därtill blomkålsris.

I stället för att bara koka i vatten eller buljong bestämde jag att steka den i stället och blanda med rostade sesamfrön och en nypa kanel. Det gjorde verkligen susen. Gav en torr rostad och lätt julig smak. Väl värt att göra en annan gång.

Recept (till 2 personer) :

  • Grovt rivet 1/2 blomkålshuvud
  • 1 tsk supersalt
  • kanel efter smak
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • smör att steka i

2016-11-22-17-23-20

Till kycklingen och det stekta blomkålsriset åt vi en kall sås på  syrade morötter (tistelvind) uppblandade med grekisk yoghurt. Fräscht och gott

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg