Här kommer en suverän variant på fredagstacos – som tacogratäng med helt egenblandat tacokryda och hemmagjord salsa och guacamole. Mycket lättare att göra än många kanske skulle tro.
Eftersom det är en gratäng i grunden, så slipper du även fundera på tacoskal/chips.
Tacogratäng till familj på 4:
- 600g köttfärs
- 1 rejäl klick smör
- 1 finhackad gul lök
- 1 burk krossade tomater
- 150 – 200g riven ost
- 1/4 till 1/3 sats egen tacokrydda (beroende på hur starkt du vill ha det)
Ugn på 225grader
Bryn först lök i smör och tillsätt köttfärsen
bryn färsen tills den är jämnt stekt och al rosa färg har lämnat köttet.
tillsätt tacokrydda och de krossade tomater.
låt bubbla ett tag (ca 15min) på medelvärme utan lock
placera i ugnsfast from och lägg på osten.
gratinera i ugnen 15 – 20 minuter.
servera med en sats guacamole & salsa och lite gräddfil