Vilka härliga ljusa kvällar vi nu har att se fram emot ! I kväll satte vi oss till middagsbordet efter åtta och bara njöt kvällssolen under tiden vi åt en god ceasars sallad.
Mat för 4 personer
- 2 halvstora romansalladshuvuden
- en sats ceasars sallad dressing
- 700 – 800 gram kycklinglårfile (vi hittade REKO)
- 1 msk dijonsenap
- 250g körsbärstomater
- en handfull riven parmesan
- ett paket bacon
Gör först dressingen och ställ åt sidan.
Ta salladshuvuden, skölj och riv i lagom bitar och lägg i stor salladsskål.
Klipp baconet i strimlar och stek knaperstekt på het stekpanna. Häll av i djup tallrik m. hushållpapper i botten.
Skär kycklingen i 2 cm stora kuber – behåll skinnet på. vända runt kycklingen i en skål med senap och lite salt.
Stek kycklingen på hög värme i smör med skinnsidan neråt. när knaprigt skinn, vänd och bruna på andra sidan också.
skölj och skär tomaterna i kvarta.
Ta nu dressingen och slå ut över salladen och vänd runt. blanda i bacon, tomater och kyckling och sprinkla över lite riven parmesan.
Smaklig måltid.

Ser fantastiskt gott ut.
Mycket smakrikt och nyttigt också 🙂 Det blir inte bättre än såhär!