Färgrik sallad full med vitaminer och antioxidanter

Såhär på hösten är det skönt at blanda till en färgrik sallad som funkar till det mesta och kan stå i kylen några dagar. Granatäpplen är lättillgängliga just nu och fina och mogna att ha i – och smockfulla med antioxidanter.

Ta tex :

  • Babyspenat/mangold att blanda med andra av dina favoritsallader (med spenat får du i dig bra med järn, magnesium, selen, folat, K, C och A vitaminer)
  • Rå blomkål (massor vitaminer bla. folat, b6, C och K)
  • Avocado (bra fett, mättande)
  • Fetaost (äkta på får – så undviker du A1 och kaseinet och får i dig bra mättande fett samt B12, B6, fosfor, kalcium och Zink)
  • körsbärstomater (c-vitamin, kalium)
  • granatäpplekärnor (antioxidanternas konung)

Smaklig måltid

 

close

2 Responses

  1. Lisa

    Var hittar man äkta fetaost numera? Verkar som att det är get i de flesta 🙁

    • Happy Charlotte

      Får eller get går lika bra. det viktiga är att undvika komjölken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.