En supersmarrig frukost är att göra egen musli att ta på en mix av grekisk yoghurt och kokosgrädde.
Ta 50/50 av grekisk yoghurt (6 eller 10%) och kokosgrädde (garants lila tetrapack) – tex 1 dl av varje. Detta ger en god och syrlig kokossmak som jag fallit för.
Ta egen hemmagjord musli på. Om du inte orkar göra det själv kan du beställa en Himmelsk musli i webbshoppen (beställ här).
Om du vill göra den själv :
Ta då 1 dl av vardera
- solros-
- sesam-
- lin- och
- pumpafrön
Blanda i grovhackade nötter – tex 1 dl av vardera
- hasselnötter
- mandlar
- paranötter
- cashewnötter
Krydda med kanel, kardemumma och vaniljpulver och blanda 1/2 dl kokosfett med 1/2 dl kokande vatten som blandas med nöt/frömixen.
Sprid ut blandningen på en bakplåt och rosta i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Vända runt ibland.
Väl ute ur ugnen blandar du i 2 dl rostade kokosflager och låter mixen svalna innan du häller det i en tätslutande burk.
Mums.