Grönsaksplättar

posted in: Candida, Frukost, Kost, Recept, Snacks | 2

Inser att jag aldrig har skrivet något inlägg om mina fantastiska zucchiniplättar, så det passar jag på att göra här.

Detta är en riktigt bra och matig variant av plättar – Kan göras så det nästan blir som små biffar. smakrika och goda är de på köpet.

Sats med typ 20 – 25 plättar

  • 2 mellanstora zucchini
  • 4 – 6 ägg (beroende på storlek)
  • 1 citron – rivet skal och pressad saft
  • 1 – 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk Annas Supersalt
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • Smör att steka i
  1. Skölj zucchini och riv grovt
  2. Salta, blanda och låt stå en stund (max 15 min – men har du bråttom kör du direkt)
  3. Pressa och häll av vätskan
  4. Blanda i pumpafrön och solrosfrön samt citronsaft och rivet skal
  5. Vispa ihop med äggen
  6. Strö i fiberhusk samtidigt med att du vispar/rör om med gaffel så husken blandas utan att klumpa
  7. låt stå några minuter – om smeten fortfarande är flytande (ska kännas lite degig) vispar du i lite mer fiberhusk och låter stå ett par minuter igen.
  8. Klicka ut några plättar åt gången på stekpanna med smält smör och låt stek på medel till låg värme.

Med induktion brukar jag ha på medelhög temp till en början på första omgången. Innan jag vändar på dem minskar jag till medellåg temp och stekar färdigt på denna lägre temperaturen. När första omgången tas av stänger jag även av induktionen och lägger en ny klick smör på som får smälta. sedan klickar jag ut nästa omgången plättar och först då sätter jag på induktionen igen – då på medelvärme och låter plättarna stå och bli fasta innan jag vänder på dem. och så fortsätter jag till alla är färdigstekta.

På bilderna nedan har de ätits med tonfiskröra och stekt kyckling med pesto

Träffar: 0

close

2 Responses

    • Happy Charlotte

      Hej Helena, den hittar du också på hemsidan under favoritröror 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.