hello

Tips för resan

Något av det svåra med resandet är gärna det här med maten.

Resandet var kanske tidigare en bra anledning att trycka i sig – att alltid ha lite extra gott med på tåget, bilen eller flyget – oavsett om resan bara är en timme på väg eller 12 timmer.

Första frågan att ställa sig – behövs mat – kommer jag svälta om jag inte äter på min stundande resväg?

Ingen har dött av att inte äta på ett par timmer – och vi äter väl ändå bara 3 måltider per dag – Frukost, Lunch och Middag?

Trygghet?? – Det är där många fastnar. Det känns tryggt att ha mat med på resan – och där kan det finnas en poäng. En välplanerad matlåda som del av plan A/B/C på resan är mycket bra att ha med sig.

Hur ska vi tänka runt den då?

Om den behöver hållas kall – frys in dricksvatten i en petflaska att använda som kylelement i din kylväska. Då har du kallt vatten på resan, och maten håller sig nerkyld bra länge. Detta är även ett bra tips för flygresan. strax innan du går genom security tömmer du ut det som smält i flaskan (drick det eller häll ut det) och då är sannolikheten att flaskan faktiskt går genom säkerhetskontrollen ganska stor (inte 100%, men stor)

Kylväskan du sedan fylla med förslag som:

  • Plocka själv sallad från mataffären
  • Färdigblandat sallad hemifrån
  • Kalla zucchiniplättar
  • Kesoplättar
  • Äggwraps tex m. rökt lax
  • Tonfiskröra (jättebra som den är eller tillsammans med zucchiniplättarna)
  • Minimozzarella, babybel
  • Oliver
  • Torkad skinka (italienska proschiutton är oftast sockerfri)
  • Snacksgurka, körsbärstomater
  • Gör egen majonnäs att ha med i en burk eller köp Hellmanns eller Garants – de är renast
  • Kokosolja

Vi hoppas att detta gav lite inspiration till kost att ha på resande fot – fyll gärna på med dina tips för en lugn resa utan överätande av fel mat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg