Dessa få jag aldrig nog av – och detta måste nog vara min absolut största favorit när det gäller frukost.
Och så enkelt att göra. Allt du behöver för plättarna är 5 ingredienser :
- Ägg
- Keso
- Fiberhusk
- Supersalt
- Fett att steka i (kokosolja eller smör brukar vara det familjen föredrar)
Sedan kan man äta med många olika tillbehör – tex rökt lax, rödlök och gräddfil eller varför inte bara äta dem med lite bär och grädde. En riktigt bra hit är också att skära avokado och mozzarella att ha på. Möjligheterna är oändliga.
Här hittar du en film på hur du gör plättar enligt HappyCharlotte
Film och Bilderna är tagna av fotografen Evgeny Ivanov

Här finns länk till hur du gör till en portion av plättarna >>
Om du nu står och ska fixa till ett lite större gäng (ca. 25-30 plättar) så kan du göra såhär :
- 500g keso
- 8 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 – 1,5 tsk supersalt
Mixa alla 4 ingredienser till en slät smet och låt stå en liten stund. Den ska vara tjocktflytande så den kan rinna av skeden när du lägger på stekpannan. Om den är tjockare än så – blanda i lite vatten till lagom konsistens. Och blir det för tunnt – mixa i lite mer fiberhusk. Storleken på äggen kan ju variera vilket gör att receptet inte blir jätteexakt.
Sätt ugnen på 125 – 150 grader och lägg en matsked kokosolja eller smör på en stor stekpanna på medelvarm spis.
Klicka upp så många plättar på stekpannan som får plats utan att de rinner ihop. Jag brukar få plats med 5- 6 åt gången på vår stora stekpanna. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor och lägg dem i ugnen för varmhållning medan du fortsätter steka nya. Fortsätt så tills du använd hela smeten.
Ät de du kan när de är varma och lägg resten i en burk och in i kylen. Nu har du jättegoda mellanmål till både vuxna och barn.
Om du vill inspireras till en mer hållbar livsstil kolla gärna här för inspiration