hello

Pulled pork, Coleslaw och mindre söt barbeque sås

Pulled pork är väl en av de flitigast tillagade maträtterna i crock-pot, men den blir aldrig tråkig då man kan variera smakarna näst intill det oändliga.

Jag föredrar att göra min “dragna” gris på en fet karrebit. Denna brukar jag klappa in i kryddor som tex rökt paprika, spiskummin, vitlök, supersalt och chiliflagar. Hackar en gul lök grovt och lägger i botten på grytan.

Sedan häller jag på en alkoholfri öl och låter det stå och puttra hela dagen på låg. När barnen kommer hem från skolan får någon av dem vända på köttet så alla sidor av köttet hamnar i vätskan någon gång under tiden.

Strax innan matdags, börjar jag med att fixa tillbehöret (om det inte redan finns som rest från annan kväll). Denna gången blev det en snabb coleslaw på vitkål och morötter, pressad lime saft/riven limeskal, hälften gräddfil och den andra hälften majonäs.

Pulled pork behövs såklart en barbequesås – men oftast är dessa packade med socker. Är generellt set stor motståndare till alla former av sötningsmedel men här helger målet medlet så att säga. För en lite bättre variant gör såhär :

  • 1 dl chilisås eller ketchup (välj den sorten du hittar i affären med minst socker alternativt sötning i)
  • 1 dl spad från crockpotten (kom ihåg det har smak av  öl, lök och kryddning från köttet i den)
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ett litet skvätt flytande rökarom
  • (ta evt lite flytande honing – 1 tsk kan räcka)

Koka ihop 15 minuter och blanka eventuellt av med 25g smör. Servera och ät

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg