Ibland har man mer tid än andra till matlagningen. Igår kväll var en kväll med begränsat tid men vi hade med lite planering ändå lyckats få till en bra heltäckande middag med mycket roliga grönsaker.
I söndags var det den vanliga veckoplanering vilket gjorde att jag hade en färsk karrestek redo att stoppa i SousVide måndag morgon. Denna hade såklart också funkat i en crockpot med samma framförhållning.
I alla fall -igår morse spenderade jag 10 minuter på att krydda steken (bara med supersalt och vitlök) och försluta i vacuumpåse och lägga i SousVidekärlet på 64.5 grader.
Hemma från jobbet skalade jag morötter, tvättade svamp och rev ett blomkålshuvud.
Morötterna delade jag, vände i olivolja och og flingsalt på och lade på plåt ugnen ca 25 minuter på 225 grader.
Den rivna blomkålen fördelade jag på två stekpannor med rikligt med smör och
- stekte hälften med salt och ett brev saffran
- stekte den andra hälft med pressad vitlök, sesamfrön och lite kanel.
svampen stekte jag med vitlök på egen stekpanna.
Då alla grönsaker var klare plockade jag upp steken ur vattnet och gav snabb stekyta på en stekpanna, skar upp och redo för servering.
I tillägg hade vi en rest fetaostkräm och middagen var klar.
Detta tog lite drygt en halv timme från början till slut där mesta tiden var för att morötterna skulle bli klara i ugnen.
Grönsaker i denna rätt blev då :
- tre sorters morötter (olika färger)
- rödlök
- vitlök
- blomkål
- avocado
- färsk spenat
- svamp
Snabbt men ändå med variation och glatt och färgrikt 🙂