Här om dagen hade jag tonårsdottern hemma helt för mig själv. De andra i familjen hade dragit till Romme för att par dagars skidåkning så vi hade huset för oss själv.
Otroligt så fort barnen växer upp och blir självständiga individer med egna tanker och åsikter. Det är viktigt att ibland bli påmind att vi bara har barnen till låns och att det viktiga är att ge dem bra verktyg med sig hemifrån när de drar vidare. Så skönt att få lite tid att faktiskt sitta ned och fokusera på ETT barn och hennes behov och tankar.
Det var definitivt inget fel på aptiten och med fritt val på alla hyllor föll valet på kvällens middag på en fin grillat köttbit (entrecote) och en god grekisk sallad tillsammans med en snabbhackat pesto (gjorde denna med stavmixer i stället för att hacka för hand. Snabb men missar dock lite i konsistens och smak då)
Den grekiska salladen gjordes på
- bädd av färsk babyspenat
- kvartade körsbärstomater
- skivad snacksgurka
- gröna oliver
- kalamata oliver
- fetaost
- rostade pinjenötter