hello

Naturliga sätt att jobba med allergi

Allergierna har ökat drastiskt de senaste par generationer och det är mycket omdebatterat varför det är så. Jag är helt övertygat om att maten vi äter har en stor del att säga och att en stor katalysator har varit den cocktail av miljöförstöring, skitmat och tillsatser som vi har matats med de sista många åren.

Är lösningen då att äta medicin livet ut ?? eller ska vi försöka att hitta en mer permanent lösning där medicin i jobbiga fall blir ett komplement i stället för ett fundament?

Om du är sugen på att göra lite aktivt själv för att jobba med din allergi – såklart som komplement till din eventuella medicinska behandling, så kolla här:


Testa glutenfritt i 6 mdr (och ät inte en massa ersättningsprodukter i stället – fyll grönsaker på tallriken i stället)


Uteslut E330 i kosten – Detta är en tillsats som i livsmedelsindustrin är gjort på svartmögel och genmodifierad majs. Svartmöglet sägs vara bortrensat ur citronsyran i den färdiga produkten, men många har kunnat bättre/bota sina allergier ganska enkelt genom att utesluta denna tillsats.


Testa att dricka tallbarsvatten – ta varje kväll 10 tallbar och lägg i en kanna med ½ liter vatten och ställ i kylen. Dagen därpå dricker du vattnet som del av dit dagliga vatten och gör i ordning en ny kanna på kvällen till nästa dag. fortsätt så….Det kan hjälpa mot vårens pollenallergi om du sätter igång med detta innan säsongen drar igång


Få i dig naturliga antihistaminer

Ta en citronshot varje morgon gjort på ½ färskpressad citron (ekologisk). Drick direkt. (C-vitamin är anti-histamin)

ät råa gröna grönsaker och örter – naturligt folat (B9) är ett antihistamin. Den bästa örten är thaibasilika

Ät 1 dl nötter varje dag – mandlar, hasselnötter, valnötter, paranötter – Dessa är magnesiumrika och magnesium är anti-histamin

Ät sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön, dessa är också magnesiumrika

1 tsk supersalt per dag


Få i dig benbuljong naturligt varje dag – läkar tarmen och är bra för huden – dock histaminrik varför det vid känslighet är extra viktigt att får i sig naturliga antihistaminer som ovan också.

Buljongen får du i dig antingen genom att dricka en kopp buljong på kvällen innan läggdags (även lugnande så du kan sova bättre om sömnen ställer till problem) eller att ha buljong i sås, gryta eller soppa


Basera kosten på ren mat utan tillsatser (dvs fokusera på hemlagat mat och inga hel/halvfabrikat) – och ät antiinflammatorisk kost genom att minska omega6 och öka på omega3.

Gör gärna allt detta – och om du känner du mår bättre, så kan du ju i efterhand testa att plocka bort en sak åt gången och se om allergin kommer tillbaka. Ofta är det inte en sak som gör susen, men att det kombineras – och lösningen hittas då aldrig genom att testa en sak åt gången.

Inga av råden ovan kan skada dig oavsett om du har allergi eller inte och vi har alla en chans att må bättre genom att äta som angivet ovan – oavsett om vi har allergi eller inte, och oavsett vilken sorts allergi vi eventuellt har

Om allergin sätter sig på din hud så kan jag i tillägg till ovan tipsa om lindring och hjälp till kroppen till självläkning genom att testa kräm eller olja från Scandinavian Herbs. Detta är helt naturliga hudvårdsprodukter där de aktiva ingredienserna är baserade på gammal örtkunskap.


Problemhud i ansiktet – testa mirakelkrämen

Psoriasis, PPP – testa Hajkräm

Eksem på kroppen – testa tex Vårolja eller Hajkräm eller att kombinera dessa två

Om du får problem med torra/rinnande ögon – testa ögonkrämen


1 reaktion på ”Naturliga sätt att jobba med allergi”

  1. Pingback: Är det bara jag ? | Happy Charlotte

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg