hello

Rådgivning

Inom LevaSockerfri erbjuder vi olika sorters rådgivning kring hälsa, tarmhälsa och beroende, helt beroende på vad du behöver just nu.

Du hittar våra tillgängliga tider i vårt bokningssystem som vi länkar till här:Här finns det tider för ett 30 minuters kostnadsfritt akutsamtal där vi guidar dig att hitta den bästa lösningen på dina utmaningar utifrån där du står just nu.

Du kan även få hjälp inom de två stora huvudområden Mage-tarm problematik eller sockerberoende.

Vid sockerberoende är det många pusselbitar som ska byggas ihop för tillfrisknad och ett liv som abstinent beroende. Första frågan är alltid – är jag verkligen beroende? Många tvekar och är osäkra – och ofta är det den så kallade röda hund som pratar – den där lilla djävulen som sitter på axeln och talar sött i dina öron.

Om du inte läst Bitten Jonssons bok “Sockerbomben i din hjärna 3.0” så är det något vi råder dig att göra. Att gå med i FB-grupperna “sockerbomben i din hjärna” och “LevaSockerfri – stödgrupp vid sockerberoende” kan också hjälpa till med insikter och förståelse och där träffar du på andra över hela Sverige som är i samma situation som du.

Här på LevaSockerfri finns det de olika stödpelare du kan behöva för din tillfrisknad. Genom gemenskapen här och att vi ger dig olika verktyg att jobba med för tillfrisknad får du hjälp att leva med din problematik. En sak är säker – ensam i beroendet gör ingen stark.

Många har fixering och kontroll(förlust) kring maten. Men att hantera detta är enbart 10% av helheten för ett liv som abstinent. Utöver det finns det mycket att arbeta med kring biokemisk reparation, varningssignaler, strategier för hantering av risksituationer, frisättning av känslor och känslohantering. Allt som en del av det LIVET som ska LEVAS och INTE ÄTAS.

Visste du att tarmen numera kallas din andra hjärna och att för varje signal din hjärna skickar till tarmen så går det 9 signaler åt andra hållet?

Visste du även att matsmältningssystemet inte är beroende av hjärnans styrning och att det fortsätter fungera även om hjärnan kopplas bort?

Visste du också att din tarmflora genetiskt definierar vem du är mer än dina egna gener?

Det är så viktigt ditt mage/tarmsystem är för dig och ditt välmående.

Med tanke på det så är det inte så konstigt att många av oss upplever problem med hälsan som kan kopplas tillbaka till matsmältningssystemets funktion.

Mycket är det som ska fungera, och vår moderna ensidiga kost och stressiga vardag ställer till det för många.

Hos oss hittar du gedigen kunskap kring matsmältningssystemet och du kan få hjälp med att ta reda på sannolika orsaker och lösningar till dina upplevda problem oavsett om du misstänker obalanserat tarmflora, Candida, parasiter, störning i matsmältningen eller tex har IBD (Crohns eller ulcerös kolit) eller IBS.


Långsiktigt stöd

Dessa aktiviteter kan bokas fristående efter dina behov. Om du känner att du vill ha vårt kontinuerliga stöd i ett sammansatt program rekommenderar vi att vi tillsammans med dig utarbetar en behandlingsplan.

Det tar hjärnan 12 – 18 månader att återhämta sig efter många år med fel kost, där den Biokemiska reparationen ger en, för de flesta, väl behövd skjuts på vägen. Med behandlingsplan får du kontinuerligt stöd under längre tid och vi har satt ihop ett program med alla tänkbara pusselbitar. Mer om det läser du också i menyn ovan.

Om du tagit steget och kommit väl igång med ditt tillfrisknande så är ett bra komplement att gå med i 12stegsprogram på AA, OA aller FAA. Kolla upp vilka som är aktiva på din ort eller leta upp telefonmöten.


Kontakta oss gärna om du vill veta mer

    Varukorg