Är du säker på vilken slags hjälp du behöver? Läs här och välj vad du tror passar bäst att börja med.

Vid sockerberoende är det många pusselbitar som ska byggas ihop för tillfrisknad och ett liv som abstinent beroende. Första frågan är alltid – är jag verkligen beroende? Många tvekar och är osäkra – och ofta är det den såkallade röda hund som pratar – den där lilla djävulen som sitter på axeln och talar sött i dina öron.

Om du inte läst Bitten Jonssons bok “sockerbomben i din hjärna 3.0” så är det något vi råder dig att göra. Att gå med i FB grupperna “sockerbomben i din hjärna” och “LevaSockerfri – stödgrupp vid sockerberoende” kan också hjälpa till med insikter och förståelse och där träffer du på andra över hela Sverige som är i samma situation som du.

Här på LevaSockerfri finns det de olika stödpelare du kan behöva för din tillfrisknad. Genom gemenskapen här och att vi ger dig olika verktyg att jobba med för tillfrisknad får du hjälp att leva med din problematik – En sak är säker – ensam i beroendet gör ingen stark.

Många har fixering och kontroll(förlust) kring maten. Men att hantera detta är enbart 10% av helheten för ett liv som abstinent. Ut över det finns det mycket att arbete med kring biokemisk reparation, varningssignaler, strategier för hantering av risksituationer, frisättning av känslor och känslohantering – Allt som en del av det LIVET som ska LEVAS och INTE ÄTAS

Är jag sockerberoende ?    BioKemisk Reparation     Motiverande samtal     Matplan, hälsosamtal

Strulande mage     Återfallsprevention   hjälp kring de 12 stegen

Dessa aktiviteter kan bokas fristående allt efter dina behov. Om du känner att du vill ha vårt kontinuerliga stöd i ett sammansatt program rekommenderar vi vårt tillfrisknadsprogram i abonnemangsform, Det tar hjärnan 12 – 18 månader att återhämta sig efter många år med fel kost, där den BioKemiska reparationen ger en, för de flesta, väl behövd skjuts på vägen. Med vårt abonnemang får du kontinuerligt stöd under 12 eller 24 månader och vi har satt ihop ett program med alla tänkbara pusselbitar. Mer om det läser du här

  Abonnemang

Om du taget steget och kommit väl igång med din tillfrisknad så är det bra att gå med i 12stegsprogrammet på AA, OA aller FAA. Kolla upp vilka som är aktiva på din ort eller leta upp telefonmöten.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer