Är du säker på vilken slags hjälp du behöver? Läs här och välj vad du tror passar bäst att börja med.

Mage/tarm problematik

Visste du att tarmen numera kallas din andra hjärna och att för varje signal din hjärna skickar till tarmen så går det 9 signaler åt andra hållet?

Visste du även att matsmältningssystemet inte är beroende av hjärnans styrning och att det fortsätter fungera även om hjärnan kopplas bort?

Visste du också att din tarmflora genetiskt definierar vem du är mer än dina egna gener?

Det är så viktigt ditt mage/tarmsystem är för dig och ditt välmående.

Med tanke på det så är det inte så konstigt att många av oss upplever problem med hälsan som kan kopplas tillbaka till matsmältningssystemets funktion.

Mycket är det som ska fungera, och vår moderna ensidiga kost och stressiga leverna ställer till det för många.

Hos oss hittar du gedigen kunskap kring matsmältningssystemet och du kan få hjälp med att ta reda på sannolika orsaker och lösningar till dina upplevda problem oavsett om du misstänker obalanserat tarmflora, Candida, parasiter, störning i matsmältningen eller tex har IBD (Crohns eller ulcerös kolit) eller IBS.

Hälsosamtal strulande mage Avföringsprov GI-Map från Nordiclabs   Födoämnesintoleranstest

Sockerberoende

Vid sockerberoende är det många pusselbitar som ska byggas ihop för tillfrisknad och ett liv som abstinent beroende. Första frågan är alltid – är jag verkligen beroende? Många tvekar och är osäkra – och ofta är det den såkallade röda hund som pratar – den där lilla djävulen som sitter på axeln och talar sött i dina öron.

Om du inte läst Bitten Jonssons bok “sockerbomben i din hjärna 3.0” så är det något vi råder dig att göra. Att gå med i FB grupperna “sockerbomben i din hjärna” och “LevaSockerfri – stödgrupp vid sockerberoende” kan också hjälpa till med insikter och förståelse och där träffer du på andra över hela Sverige som är i samma situation som du.

Här på LevaSockerfri finns det de olika stödpelare du kan behöva för din tillfrisknad. Genom gemenskapen här och att vi ger dig olika verktyg att jobba med för tillfrisknad får du hjälp att leva med din problematik – En sak är säker – ensam i beroendet gör ingen stark.

Många har fixering och kontroll(förlust) kring maten. Men att hantera detta är enbart 10% av helheten för ett liv som abstinent. Ut över det finns det mycket att arbete med kring biokemisk reparation, varningssignaler, strategier för hantering av risksituationer, frisättning av känslor och känslohantering – Allt som en del av det LIVET som ska LEVAS och INTE ÄTAS

Är jag sockerberoende ?     BioKemisk Reparation        Motiverande samtal          Matplan, hälsosamtal   

       Strulande mage                 Återfallsprevention               hjälp kring de 12 stegen       

Dessa aktiviteter kan bokas fristående allt efter dina behov. Om du känner att du vill ha vårt kontinuerliga stöd i ett sammansatt program rekommenderar vi vårt tillfrisknadsprogram i abonnemangsform, Det tar hjärnan 12 – 18 månader att återhämta sig efter många år med fel kost, där den BioKemiska reparationen ger en, för de flesta, väl behövd skjuts på vägen. Med vårt abonnemang får du kontinuerligt stöd under 12 eller 24 månader och vi har satt ihop ett program med alla tänkbara pusselbitar. Mer om det läser du här

        Abonnemang       

Om du taget steget och kommit väl igång med din tillfrisknad så är det bra att gå med i 12stegsprogrammet på AA, OA aller FAA. Kolla upp vilka som är aktiva på din ort eller leta upp telefonmöten.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer