Ibland blir maten så bra att man glömmer bort att ta kort på den.
Detta är en av dessa tillfällen, så du får hålla till godo med receptet utan visuellt stöd. Vi lovar att det är gott, närande och mättande precist så det behöver vara om du ska kunna lägga det till ditt standard repertoire av recept.
Testa och se vad du tycker
Till 4 personer:
Saftig kyckling
- 1 paket kycklingsteak (brukar vara 4 urbenade kycklingklubbor m. skinn)
- 1 citron (rivet skal och pressat saft)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 2 tsk annas supersalt
Broccolisallad
- 800g färsk broccoli
- 2,5 dl majonäs (använd gärna hellmans real mayo)
- 1 dl sötmandlar
- 1 citron (rivet skal och saften)
- 1,5 – 2 tsk Annas supersalt
- 200g små tomater
- Lite rostade mandelspån
Örtolja
- 2 dl god olivolja
- ½ kruka basilika
- ½ kruka timjan
- ½ kruka gräslök
- 1 vitlöksklyfta
Gör såhär:
- Marinera kycklingen en dag i förväg för bästa resultat
- Blanda olja, citronskal, saft, pressat vitlök och salt i en påse
- Lägg dina kycklingsteaks med skinn och allt i påsen och massera så oljan kommer åt överallt.
- Tryck luften ut så gott det går och försegla påsen.
- Låt kycklingen marinera över natten i kylen
- Blanda även örtoljan en dag i förväg
- Lägg örterna och vitlöken i en mixer
- Häll i en liten skvätt olja
- Mixa till slät grön massa
- Skaka ihop/blanda med resterande oljan i en kanna eller flaska
- Ställ kyld och skaka om innan servering
- Broccolisalladen:
- Rosta mandlarna lätt på torr stekpanna
- Mixa sedan till grovt mjöl och ställ åt sidan
- Rensa broccolin och skär bort stjälkarna (spara dem till att strimla och steka med färskhackat vitlök och med lite sesamolja på en annan dag)
- Findela broccolin i små buketter som är ätbara rakt av
- Dela tomaterna i halva eller kvarta.
- Blanda majonäs med salt, citronskal och saft samt mandelhacket
- Blanda ihop broccoli, tomater och majonäsröra
- Lägg på lite rostade mandelspån
- Stek eller grilla kyckling steaks och servera med örtoljan och den fina broccolisalladen
Bon appetit